Σταφιδόψωμα



ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ


Υπέροχα αφράτα πολύ γευστικά σταφιδόψωμα !!!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μπολ 1 ποτηρι γαλα χλιαρο φρεσκο,1 ποτηρι νερο χλιαρο,1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,1 φακελακι ξερη μαγια και το ανακατευουμε με πηρουνι!
Ριχνουμε μεσα 50 γραμμαρια λιωμενο βουτυρο χλιαρο!
Σε ενα μπολ Χτυπαμε 2 αυγα με 1 κουπα ζαχαρη και 1 βανιλια!
Τα ριχνουμε στο.μειγμα με την μαγια και προσθετουμε 4 κουπες αλευρι!
Ζυμωνουμε να εχουμε μια ζυμη αφρατη ελαστικη!
Την σκεπαζουμε με ζελατινα και την αφηνουμε σε ζεστο μερος για 45 λεπτα!
Στην συνεχεια την ζυμωνουμε 5 λεπτα,την ανοιγουμε ενα παχυ φυλλο το αλειφουμε με λαδι και τοποθετουμε σταφιδες παντου!
Οποτε απο την ακρη του φυλλου ρολαρουμε την ζυμη μας και στην συνεχεια την κοβουμε!
Τοποθετουμε στην λαδοκολλα τα σκεπαζουμε και τα αφηνουμε 30 λεπτα!
Στην συνεχεια τα αλειφουμε με κροκο αυγου και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο!! 
Καλη επιτυχια εαν τα φτιαξετε!