Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας

Υλικά

ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ:
5 αυγά,
1 ποτήρι γάλα φρέσκο,
1 ποτήρι σπορέλαιο,
1 ποτήρι ζάχαρη,
400 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
100 γραμμάρια κακάο,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1 βανίλια!

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν να ασπρίσουν να στέκεται το μείγμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα,το σπορέλαιο.
Τέλος σιγά σιγά αλεύρι,κακάο,βανίλια εναλλάξ.
Βουτυρώνουμε και βάζουμε κακάο κάτω και.πλάγια στο ταψί μας η και στην φόρμα 28 η και 30 τοποθετούμε το μείγμα και το ψήνουμε.στους.180 βαθμούς προθερμασμένο μεσαία σχάρα αντιστάσεις για 1 ώρα αναμμένο και 10 λεπτά σβησμένο τον φούρνο.

Σιρόπι

3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη,
1 φλούδα λεμονιού,
1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας η 50 γραμμάρια κουβερτούρα.
Βράζουμε το νερό την ζάχαρη και την φλούδα για 6 λεπτά το κατεβάζουμε και προσθέτουμε τις σταγόνες.σοκολάτας και αφήνουμε να λιώσουν.
Σιροπιάζομαι καυτό κέικ κρύο σιρόπι!

Γλάσο

200 γραμμάρια κουβερτούρα με 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος!
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύουμε να γίνει λεία την κατεβάζουμε προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο ανακατεύουμε και περιχύνουμε το κέικ.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou