Τούρτα Μερέντα



ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΡΕΝΤΑ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
4 αυγα,200 γραμμαρια ζαχαρη,
1 βανιλια,220 ml σπορελαιο,
250 ml γαλα φρεσκο,
300 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
4 κουταλιες της σουπας κακαο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη 5 λεπτα!
Ριχνουμε σιγα σιγα το γαλα,το σπορελαιο!
Τελος ριχνουμε το αλευρι,βανιλια,κακαο κοσκινισμενα!
Τοποθετουμε το μειγμα σε βουτυρωμενο ταψι 32χ28 νουμερο και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις για 30 λεπτα!
Οταν το βγαζουμε οπως ειναι καυτο ριχνουμε πανω του 1,5 ποτηρι τσαγιου γαλα κρυο φρεσκο!
Το αφηνουμε να κρυωσει!

ΚΡΕΜΑ :
Χτυπαμε.2 φακελακια γκαρνι με 1,5 ποτηρι κρυο γαλα φρεσκο σε σφιχτη σαντιγι!
Χτυπαμε.500 γραμμαρια μασκαρπονε με 5 κουταλιες της σουπας μερεντα!
Ενσωματωνουμε τα.δυο μειγματα απαλα με.μαριζ και τοποθετουμε πανω στο κρυο παντεσπανι το ισιωνουμε και το τοποθετουμε στο ψυγειο για 2 ωρες!

ΓΛΑΣΣΟ:
250 γραμμαρια κρεμα γαλακτος πληρες,250 γραμμαρια κουβερτουρα,1 κουταλια της σουπας βιταμ!
Βαζουμε την κρεμα να.ζεσταθει !
Σπαμε σε μπολ την κουβερτουρα ριχνουμε τηννκαυτη κρεμα.γαλακτος ανακατευουμε να διαλυθει η κουβερτουρα ριχνουμε το βιταμ και ανακατευουμε να γινει λειο!Αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και βγαζουμε το γλυκο απο το ψυγειο και βαζουμε το γλασσο!
Μπορουμε να αντικαταστησουμε το γλασο με Μερέντα.