Ταραμοσαλάτα

Αφράτη ταραμοσαλάτα με πατάτα και ψωμί, σερβιρισμένη σε λευκό πιάτο με χρυσές ρίγες


Υλικά

  • 2 γεμάτες κ.σ. λευκός ταραμάς (90 γρ.) 
  • 1 μικρή πατάτα, βρασμένη 
  • 1 μικρό φρέσκο κρεμμύδι (μόνο το λευκό μέρος) 
  • 4 χοντρές φέτες ψωμί (χωρίς την κόρα) 
  • ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο (περίπου 100 ml) 
  • Χυμός από 2 λεμόνια 


Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, μέχρι να φύγει η περίσσεια υγρασία. Θέλουμε να είναι βρεγμένο αλλά όχι νερουλό. 
  2. Στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι ρίχνουμε πρώτα το λάδι μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς το κρεμμύδι μέσα στο λάδι και να αρωματίσει το μείγμα. 
  3. Προσθέτουμε τον ταραμά και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να ενσωματωθεί. 
  4. Ρίχνουμε το ψωμί σιγά-σιγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε και την πατάτα κομμένη σε κομμάτια. 
  5. Τέλος, ρίχνουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού, δοκιμάζοντας καθώς πάμε, για να φέρουμε τη γεύση στο σημείο που μας αρέσει. Αν η υφή είναι πολύ σφιχτή, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο νεράκι ή λίγο ακόμα λάδι. 
  6. Όταν η ταραμοσαλάτα μας γίνει λεία, αφράτη και βελούδινη, τη μεταφέρουμε σε μπολ, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά – ιδανικά για 2-3 ώρες. 
Ταραμοσαλάτα χτυπημένη στο μπλέντερ

Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!