
Υλικά
- 10 πορτοκάλια
- 2 κιλά ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα ξύνουμε στο ψιλό του τρίφτη.
- Κρατάμε το ξύσμα.
- Τα κόβουμε, βγάζουμε την ψίχα και καθαρίζουμε τις ίνες.
- Ανά ένα πορτοκάλι τα χτυπάμε στο μούλτι για λίγο αφήνοντας λίγα κομματάκια.
- Όταν τελειώσει η διαδικασία τοποθετούμε στην κατσαρόλα εναλλάξ πολτό πορτοκαλιού - ζάχαρη και τέλος το ξύσμα.
- Τοποθετούμε στην εστία στο δυνατό κι όταν αρχίσει να αφρίζει αφαιρούμε τον αφρό με τρυπητή κουτάλα.
- Χαμηλώνουμε την εστία και αφήνουμε να δέσει ανακατεύοντας το με ξύλινη κουτάλα.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou