Μαρμελάδα πορτοκάλι


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

  • 10 πορτοκάλια
  • 2 κιλά ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα ξύνουμε στο ψιλό του τρίφτη.
  2. Κρατάμε το ξύσμα.
  3. Τα κόβουμε, βγάζουμε την ψίχα και καθαρίζουμε τις ίνες.
  4. Ανά ένα πορτοκάλι τα χτυπάμε στο μούλτι για λίγο αφήνοντας λίγα κομματάκια.
  5. Όταν τελειώσει η διαδικασία τοποθετούμε στην κατσαρόλα εναλλάξ πολτό πορτοκαλιού - ζάχαρη και τέλος το ξύσμα.
  6. Τοποθετούμε στην εστία στο δυνατό κι όταν αρχίσει να αφρίζει αφαιρούμε τον αφρό με τρυπητή κουτάλα.
  7. Χαμηλώνουμε την εστία και αφήνουμε να δέσει ανακατεύοντας το με ξύλινη κουτάλα.


ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou