Λαχανοκεφτέδες



ΛΑΧΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Αν δεν έχετε δοκιμάσει κεφτέδες λαχανικών πρέπει να δοκιμάσετε την συνταγή αυτή, θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!!!
Εδώ τα υλικά μου είναι από το λάχανο που έβρασα για να κάνω το βράδυ λαχανοντολμάδες και είναι τα κοτσάνια του που έχω χωρίζει στην μέση τα φύλλα τους και ότι μου περίσσευε, σε άλλη φάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω υλικά !!

Υλικά

  • 1/2 μέτριο λάχανο βρασμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα τυρί αλμυρό κεφαλοτύρι
  • 1 αυγό
  • φρυγανιά τριμμένη όσο πάρει
  • Μαϊντανό και άνηθο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι και ρίγανη.
  • αλεύρι για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το λάχανο κανονικά όπως κάνουμε τους λαχανοντολμάδες, στραγγίζουμε τα κομμάτια ή φύλλα να μην έχουν υγρά και τα κόβουμε στο μπλέντερ.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το κρεμμύδι τριμμένο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, ρίγανη το λάδι και τη φρυγανιά όσο πάρει.
  3. Πλάθουμε τους κεφτέδες , τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε βαθύ κατσαρολάκι με μπόλικο αραβοσιτέλαιο, να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.