Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο



ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Πολύ εύκολη και νόστιμη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο !! Μια γλυκιά απόλαυση !!!

Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1+ 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
120 γραμ βούτυρο
3 αυγά
ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
4 κουταλάκια της σούπας χυμό από λεμόνι ή από πορτοκάλι
2 κάψουλες βανίλιας

Σιρόπι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλας .

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό 26 εκ.και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε αμέσως μετά την ζάχαρη το βούτυρο και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας συχνά να μην πιάσει κρούστα.
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μαζί με τις βανίλιες συνεχίζοντας το ανακάτεμα να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
Ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά -δοκιμάστε αν ψήθηκε μπήγοντας μία οδοντογλυφίδα ,αν βγει στεγνή είναι έτοιμο-και αφήστε το να κρυώσει.

Σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει.
Σιροπιάζομαι με καυτό σιρόπι και κρύα την γαλατόπιτα ή το αντίθετο .
Γαρνίρομαι αν θέλουμε με θρυμματισμένο φιστίκι ή με ινδοκάρυδο .
Αν δεν θέλετε να την σιροπιάσεται την αφήνετε να κρυώσει και την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Credits: Vasia Zaglara