Αφράτο και σοκολατένιο, «λουσμένο» με επίσης σοκολατένια σάλτσα, αυτό το κέικ θα κάνει πολύ χαρούμενους τους αμετανόητους εραστές της διάσημης ντίβας.
Υλικά
Για το κέικ
- 380γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300γρ. αλεύρι μαλακό
- 6 αβγά μέτρια
- 110γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 165ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 45γρ. κακάο
- 30ml ηλιέλαιο
- 120γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα
Για το γλάσο σοκολάτας
- 250ml κρέμα γάλακτος 35%
- 250γρ. κουβερτούρα
- 1 κουτ. σούπας κοφτή μέλι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνετε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνετε το κακάο και το ηλιέλαιο και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά και τα ανακατεύετε με σύρμα.
- Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
- Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Τέλος, προσθέτετε το μίγμα του κακάο και τα χοντροσπασμένα φουντούκια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Αδειάζετε το τελικό μίγμα σε αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 25x35εκ.
- Εάν δεν έχετε αντικολλητικό, θα πρέπει να το βουτυρώσετε και να το αλευρώσετε πριν.
- Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα σας να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν το ψήσετε.
- Ψήνετε το κέικ για περίπου 40-45 λεπτά .
- Ετοιμάζετε το σοκολατένιο γλάσο: Σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W) λιώνετε με προσοχή την κουβερτούρα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος για να πάρει μια βράση.
- Την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
- Αφού βγάλετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το περιχύνετε με το γλάσο της σοκολάτας.
- Διακοσμείτε με χοντροσπασμένα φουντούκια και περιμένετε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πριν κόψετε κομμάτια και σερβίρετε.
