ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για το σιρόπι
- 260 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
- 40 γρ κακάο
- 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο
- 250 ml γάλα χλιαρό
- 2 αυγά σε θερμ.δωμ.
- 2 κ.σ κοφτές ζάχαρη
- 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
- 1 βανίλια
- 1/2 κ.γ αλάτι
- ξύσμα 1 λεμονιού
Για τη γέμιση
- 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη + 200 ml γάλα κρύο (χτυπημένα σε σαντιγί)
- ή 300 γρ. κρέμα γάλακτος + 1 βανίλια + 1 κ.σ άχνη ζάχαρη (χτυπημένα σε σαντιγί)
Για το σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 1/2 κούπες νερό
- χυμό 1/2 λεμονιού
- 1 βανίλια
- 1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή ρούμι ή ποτό Αμαρέτο
- λίγη μαρμελάδα βερίκοκο για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε την σαντιγύ και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, το ξύσμα και τη βανίλια.
- Ανακατεύοντας ρίχνουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα παχύρρευστο και κολλώδες.
- (Εγώ χρησιμοποίησα μίξερ,αλλά γίνεται και στο χέρι)
- Αδειάζουμε το μείγμα με τη βοήθεια 1 κουταλιού σε 12 υποδοχές για μάφινς βουτυρωμένες και αλευρωμένες και αφήνουμε το μίγμα μας να φουσκώσει μέχρι το χείλος από τις θήκες για 30 λεπτά.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις, για 30 λεπτάκια περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού για 2-3 λεπτά μόνο και προσθέτουμε στο τέλος τη βανίλια και το ποτό.
- Βουτάμε τα χλιαρά ή κρύα μπαμπαδάκια στο χλιαρό προς ζεστό σιρόπι, αφού κόψουμε πρώτα λίγο το καπάκι από πάνω για να σιροπιαστούν καλύτερα, για 2 λεπτά περίπου (εγώ δεν το αφαίρεσα όλο, απλά το έκοψα μέχρι να στέκεται).
- Τα βάζουμε σε πιατέλα να κρυώσουν.
- Τα γεμίζουμε με σαντιγί με τη βοήθεια ενός κορνέ και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο κονιάκ.
- Εγώ τα πασπάλισα και με λίγο ινδοκάρυδο που μ'αρέσει πολύ!!!
- Είναι υπέροχα και πανεύκολα!!!
Σημείωση
- Το σιρόπι δεν πρέπει να περισσέψει, θα το ρουφήξουν όλο!