ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ, ΚΙΜΑ Ή ΚΑΣΕΡΙ
Υλικά
- 500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γραμ νερό
- 1 ξηρή μαγιά -φακελάκι ή 30 γραμ νωπή
- 40 γραμ ζάχαρη
- 15 γραμ αλάτι
- 30 γραμ μαργαρίνη σοφτ
- 30 γραμ ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με την μαγιά την μαργαρίνη το λάδι την ζάχαρη και το 1/3 από το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε 15 με 20 λεπτά να κάνει φυσαλίδες.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε σε 10 τεμάχια των 90 γραμμαρίων.
- Ξεκουράζουμε λίγο την ζύμη και ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο.
- Βάζουμε την γέμιση τις αρεσκείας μας και τα κλείνουμε.
- Εγώ τα έβαλα στο ψυγείο -κατάψυξη -για να μην φουσκώσουν αν δεν τα τηγανίσετε αμέσως .
- Τα έβγαλα τα άφησα 2 ώρες να ξεπαγώσουν και να φουσκώσουν λίγο και τηγάνισα σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρώμα.
Καλή επιτυχία !!
*Μπορείτε να τα φτιάξετε και με λουκάνικο
*Μπορείτε να τα φτιάξετε και με λουκάνικο
Δημιουργός συνταγής: George Chatzigiatroudakis
