1 ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στήθος ή μπούτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
Ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon (ή άλλη της αρεσκείας σας)
1 ποτήρι νερό
2 καρότα, χοντροκομμένα
2 λεμόνια, ο χυμός τους
Δεντρολίβανο φρέσκο (προαιρετικά), για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αυτό θα σφραγίσει τους χυμούς του και θα προσδώσει μια υπέροχη υφή.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη.
Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την μουστάρδα διαλυμένη στο νερό,το αλάτι, το πιπέρι και τα καρότα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει και η σάλτσα να δέσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, κουνάμε την κατσαρόλα απαλά για να ενσωματωθεί παντού και έπειτα από 2 - 3 λεπτά αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του, συνοδεύοντας με ρύζι, πατάτες πουρέ ή λαχανικά της αρεσκείας μας.
Γαρνίρουμε προαιρετικά με φρέσκο δεντρολίβανο για μια πιο έντονη γεύση.
Συμβουλές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους μουστάρδας για να δημιουργήσετε διαφορετικές γεύσεις. Η Dijon προσφέρει μια πιο πικάντικη γεύση, ενώ η μουστάρδα με μέλι προσθέτει μια γλυκιά νότα.
Αν θέλετε μια πιο έντονη γεύση καρότου, μπορείτε να τα σοτάρετε ελαφρώς πριν τα προσθέσετε στην κατσαρόλα.
Αν θέλετε μια πιο πλούσια σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στο τέλος.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!