Τσιζκέικ Κεράσι

Cheesecake Κεράσι

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΚΕΡΑΣΙ


Υλικά:

Για τη βάση:
  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ, θρυμματισμένα στο μίξερ
  • 1/2 πλάκα βούτυρο, λιωμένο 

Για τη γέμιση:
  • 2 κουτιά τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια 
  • 1 κουτί φυτική κρέμα Μορφατ
  • Ζάχαρη άχνη κατά προτίμηση (έβαλα μια κούπα)

Για την επικάλυψη:
  • 1 κονσέρβα κεράσια
  • το υγρό της κονσέρβας
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση:

Βάση: 
  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη. 
  2. Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να σχηματιστεί μια υγρή άμμος. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο επιπλέον βούτυρο, το μπισκότο πρέπει να είναι καλά βρεγμένο.
  3. Απλώνουμε το μείγμα του μπισκότου σε ένα ταψί ή μεσαίο τσέρκι, πιέζοντας καλά για να δημιουργήσουμε μια συμπαγή βάση.
  4. Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να σφίξει. 

Γέμιση: 
  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα, την φυτική κρέμα και τη ζάχαρη άχνη με ένα μίξερ για 10 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεία και αφράτη κρέμα. 
  2. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον ζάχαρη αν χρειάζεται. 
  3. Αφού σφίξει η βάση, απλώνουμε τη γέμιση από πάνω. 

Επικάλυψη: 
  1. Βάζουμε το υγρό της κονσέρβας σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. 
  2. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει σαν ζελέ.
  3. Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη κρέμα και από πάνω τοποθετούμε τα κεράσια.
  4. Βάζουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή ακόμα καλύτερα όλη τη νύχτα, για να παγώσει καλά. 

Cheesecake Κεράσι

Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget