Τσουρεκάκια στα γρήγορα

Αφράτα Τσουρεκάκια Χωρίς Αυγά και Βούτυρο

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ


Με απλά υλικά φτιάχνουμε σε χρόνο μηδέν τα πιο μαλακά και ελαφριά τσουρεκάκια. Εύκολη διαδικασία, ελάχιστος κόπος, και το αποτέλεσμα 100% επιτυχημένο. Σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!


Υλικά

  • 1 ποτήρι νερού ζεστό νερό
  • 1 ποτήρι φρέσκο ζεστό γάλα
  • 1 ποτήρι ζεστό σπορέλαιο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 7 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι κακουλέ, 
  • 1 φακελάκι μαχλέπι
  • 900 γρ. αλεύρι (ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον)
  • 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα για άλειμμα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ζεστό νερό, το ζεστό γάλα, το ζεστό σπορέλαιο, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και τα μπαχαρικά (κακουλέ και μαχλέπι). 
  2. Ανακατεύουμε τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ενώ ζυμώνουμε συνεχώς με τα χέρια μας, μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και αφράτη ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και τη χωρίζουμε σε 12 ίσα κομμάτια. 
  6. Πλάθουμε τα κομμάτια σε μπαλίτσες, τις ανοίγουμε σε φυλλαράκια και ανά δύο φτιάχνουμε το τσουρεκάκι.
  7. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά.
  8. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον κρόκο που έχουμε αραιώσει με λίγο γάλα, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Αφράτα Τσουρεκάκια Χωρίς Αυγά και ΒούτυροΑφράτα Τσουρεκάκια Χωρίς Αυγά και Βούτυρο

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget