
ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
Με απλά υλικά φτιάχνουμε σε χρόνο μηδέν τα πιο μαλακά και ελαφριά τσουρεκάκια. Εύκολη διαδικασία, ελάχιστος κόπος, και το αποτέλεσμα 100% επιτυχημένο. Σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!
Υλικά
- 1 ποτήρι νερού ζεστό νερό
- 1 ποτήρι φρέσκο ζεστό γάλα
- 1 ποτήρι ζεστό σπορέλαιο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 7 κ.σ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φακελάκι κακουλέ,
- 1 φακελάκι μαχλέπι
- 900 γρ. αλεύρι (ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον)
- 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα για άλειμμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ζεστό νερό, το ζεστό γάλα, το ζεστό σπορέλαιο, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και τα μπαχαρικά (κακουλέ και μαχλέπι).
- Ανακατεύουμε τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ενώ ζυμώνουμε συνεχώς με τα χέρια μας, μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και αφράτη ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και τη χωρίζουμε σε 12 ίσα κομμάτια.
- Πλάθουμε τα κομμάτια σε μπαλίτσες, τις ανοίγουμε σε φυλλαράκια και ανά δύο φτιάχνουμε το τσουρεκάκι.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά.
- Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον κρόκο που έχουμε αραιώσει με λίγο γάλα, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou