Μοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας


ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Υλικά
1 κιλό κρέας σε μπουκιές από ελιά
3 κρεμμύδια
2 καρότα
2 δαφνόφυλλα
3 μπαχάρι
2 κουταλιές καλά γεμάτες κορν φλάουρ
χυμό από δυο λεμονιά
αλάτι
πιπέρι
ξύδι για το σβήσιμο
1 ποτήρι του κρασιού κρασί, ότι έχετε
λίγο λάδι για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση
Βάζω πρώτα σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα.
Μόλις φύγουν τα υγρά του το σβήνω με το ξύδι.
Μετά ρίχνω το λάδι, τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ροδέλες και τσιγαρίζω.
Σβήνω με ένα ποτήρι σχεδόν γεμάτο κρασί, περιμένω να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνω αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα, τα μπαχάρια και νερό και σκεπάζω.
Τέλος όταν είναι έτοιμο και μείνει το ανάλογο νερό του μέσα, διαλύω τις δυο κουταλιές κορν φλάουρ, τις ανακατεύω με το χυμό από τα δυο λεμόνια και το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα.
Δεν ανακατεύω, κουνάω την κατσαρόλα, πήζει κατευθείαν.
Σερβίρω με ρύζι η πατάτες τηγανιτές.




Μοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας