
ΣΠΕΣΙΑΛ ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ!
125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη,
250 γραμμάρια Βιτάμ,
4 κουταλιές της σούπας κακάο,
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ,
200 ml γάλα χλιαρό.
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη,
250 γραμμάρια Βιτάμ,
4 κουταλιές της σούπας κακάο,
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ,
200 ml γάλα χλιαρό.
Εκτέλεση
Βάζουμε το Βιτάμ,την άχνη,το κακάο σε μπολ και τα δουλεύουμε!Προσθέτουμε το κονιάκ!
Τέλος βουτάμε τα μπισκότα λίγα λίγα στο γάλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα και τα ανακατεύουμε! Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί η σε τάπερ και το ισιώνουμε!
Το τοποθετούμε κατάψυξη για 1 ώρα!
Σαντιγί
Χτυπάμε 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρες σε σαντιγί και προσθέτουμε 300 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα χτυπάμε να ενσωματωθούν!
Βγάζουμε το κορμό από την κατάψυξη και τοποθετούμε πάνω την σαντιγί!
Το τοποθετούμε στην συντήρηση ψυγείου!
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε την σπασμένη σε κομμάτια κουβερτούρα ανακατεύουμε να πλήξει και στην συνέχεια την τοποθετούμε σε μπολ προσθέτουμε το Βιτάμ ανακατεύουμε να γίνει λείο βγάζουμε το γλυκό απόν το ψυγείο και την τοποθετούμε πάνω και το βάζουμε ξανά ψυγείο!
Βγάζουμε το κορμό από την κατάψυξη και τοποθετούμε πάνω την σαντιγί!
Το τοποθετούμε στην συντήρηση ψυγείου!
Γλάσο
250 γραμμάρια κουβερτούρα,250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε την σπασμένη σε κομμάτια κουβερτούρα ανακατεύουμε να πλήξει και στην συνέχεια την τοποθετούμε σε μπολ προσθέτουμε το Βιτάμ ανακατεύουμε να γίνει λείο βγάζουμε το γλυκό απόν το ψυγείο και την τοποθετούμε πάνω και το βάζουμε ξανά ψυγείο!

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou