
ΤΑΝΩΜΕΝΟΝ ΣΟΡΒΑ (ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΣΟΥΠΑ)
Μία Ποντιακή σούπα στο πιάτο μας!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
500 γρ πασκιταν (σπιτικό στραγγιστό γιαούρτι, συνήθως αλατισμένο με χοντρό αλάτι για να διατηρηθεί σε πήλινο σκεύος)
250 γρ κορκοτο (καθαρισμένο και σπασμένο σιτάρι)
3 κ.σ.ελαιολαδο,
1 ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο,
1 κ.σ. δυοσμο ξερο,
μισο κ.γ.αλατι,
2 λιτρα περιπου νερο
Βαζουμε το νερο με το κορκοτο να.βρασει!
Σε ενα μπολ εχουμε τα πασκιαν, παιρνουμε λιγο ζωμο απο το κορκοτο και το ανακατευουμε!
Στη συνεχεια το ριχνουμε στην κατσαρολα και ανακατευουμε συνεχως να μην σβολιάσει!
Σε ενα τηγανι βαζουμε το κρεμμυδι με το ελαιολαδο και το ανακατευουμε να αχνιστει!
Ριχνουμε και το δυοσμο!
Στην συνεχεια το ριχνουμε σιγα-σιγα στο σορβα ανακατευουμε και ετοιμο!
Οταν το σερβιρουμε ριχνουμε ξερο δυοσμο!
Τρωγεται ευχαριστα χειμωνα και κρυο το καλοκαιρι!