Μαρμελάδα δαμάσκηνο



ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

1200 γρ δαμάσκηνα ώριμα
600 γρ ζάχαρη
Χυμό από ένα μικρό λεμόνι και το ξύσμα του
1 βανίλια

Για ποιο υγιεινή εκδοχή χωρίς πολύ ζάχαρη ( εγώ έτσι την φτιάχνω) μπορούμε να βάλουμε τη μισή ζάχαρη 300 γρ δηλαδή και ένα φακελάκι πηκτίνη. Τη βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ. Βάζω φωτό σε σχόλιο.
Πλένουμε τα δαμάσκηνα, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Βάζουμε το φρούτο σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Λίγο πριν να είναι έτοιμη προσθέτουμε τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Αποθηκεύουμε σε βαζάκια.

Credits: Vasia Zaglara