
Ο μπακαλιάρος των φτωχών!
Νερό και αλάτι
Υλικά
1 μέτριο κουνουπίδιΝερό και αλάτι
Για τον χυλό
1 κουτάκι μπύρα
1 κούπα τυρί κεφαλοτύρι Δανίας
λίγο αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει!!
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο λεμόνι τον χυμό του
2 μεγάλες πατάτες
αλάτι!!
1 κούπα τυρί κεφαλοτύρι Δανίας
λίγο αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει!!
Για τη σκορδαλιά
3 σκελίδες σκόρδο1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο λεμόνι τον χυμό του
2 μεγάλες πατάτες
αλάτι!!
Εκτέλεση
Σκορδαλιά
Βράστε τις πατάτες σε νερό κομμένες σε κομμάτια, μέσα σε μπλέντερ βάλτε το λεμόνι το λάδι το σκόρδο και το αλάτι διαλύστε καλά και μετά βάλτε και τις πατάτες.Χτυπήστε λίγο ακόμα και σκορδαλιά είναι έτοιμη
Κροκέτες
Χωρίστε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια.
Βάλτε σε αλατισμένο νερό και βράστε όχι πολύ καλά αλλά να μην είναι και ωμό.
Σε βαθύ μπολ ρίξτε την μπύρα το τυρί λίγο αλάτι και σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύετε να γίνει ένας ωραίος χυλός ,παίρνετε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι τα βουτάτε στο χυλό , τα τηγανίζετε σε βαθύ κατσαρολάκι και σε μπόλικο λάδι ελαφρύ μέχρι να κάνουν ωραίο χρώμα ξανθό.
Σε βαθύ μπολ ρίξτε την μπύρα το τυρί λίγο αλάτι και σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύετε να γίνει ένας ωραίος χυλός ,παίρνετε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι τα βουτάτε στο χυλό , τα τηγανίζετε σε βαθύ κατσαρολάκι και σε μπόλικο λάδι ελαφρύ μέχρι να κάνουν ωραίο χρώμα ξανθό.
Τα συνοδεύετε με την σκορδαλιά. Θα ενθουσιαστείτε!!
Αν σας περισσέψει χυλός να τον κάνετε τηγανίτες στο ίδιο λάδι, ταιριάζουν πολύ με την σκορδαλιά!
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou
Αν σας περισσέψει χυλός να τον κάνετε τηγανίτες στο ίδιο λάδι, ταιριάζουν πολύ με την σκορδαλιά!