Κωκ ταψιού



Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Σαμαρά για ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κωκ ταψιού

Ένα υπέροχο γιγάντιο κωκ με αγνά σπιτικά υλικά. Αποτελείται από χειροποίητο παντεσπάνι, βελούδινη κρέμα και σως σοκολάτας !

ΣΥΝΤΑΓΉ..
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 6 αυγά και 1 κούπα ζάχαρη για 5 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε 170 γραμ αλεύρι και 1 βανίλια και 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ανακατεμένα .
Το αδειάζουμε σε λαδόκολλα βουτυρωμένη και ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντίσταση για 20 με 25 λεπτά.
Χρησιμοποίησα εγώ το ταψί της κουζίνας το μεγάλο.

ΚΡΕΜΑ
Βράζουμε 800 γραμ γάλα με μία κούπα ζάχαρη και σε άλλο σκεύος ρίχνουμε 200 γραμ γάλα με 5 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ ,τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι 1 βανίλια και 3 κρόκους αυγών. Ανακατεύουμε όλα μαζί με σύρμα και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το βρασμένο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα .
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε δύο κουταλιές σούπας βούτυρο ή βιτάμ και αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη να κρυώσει.
Στην συνέχεια μόλις κρυώσει και το παντεσπάνι το κόβουμε στην μέση και ραντίζουμε ελαφρώς με λίγο σιρόπι .--που φτιάξαμε με μία κούπα νερό και μία κούπα ζάχαρη και 1 βανίλια --η κούπα του τσαγιού -
Στρώνουμε την κρέμα που έχουμε βγάλει από το ψυγείο ανακατεύοντάς την πρώτα καλά.
Τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι από πάνω ραντίζοντας απαλά με λίγο σιρόπι ή το περνάμε με ένα πινέλο βουτώντας το στο σιρόπι και το βάζουμε στο ψυγείο .

ΓΛΑΣΟ ΓΙΑ ΕΠΑΝΩ ΥΛΙΚΑ
125γραμμάρια βιτάμ
3κουταλιές σούπας κακάο
150 γραμ άχνη ζάχαρη
125 γραμ κουβερτούρα
200 γραμ κρέμα γάλακτος
1 κουτ σούπας κονιάκ
Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί να ενσωματωθούν .
Το αφήνουμε να κρυώσει και περιλούζουμε από πάνω όλο το γλυκό!