
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ
Με αφράτη κρέμα και μυρωδάτο σιρόπι !!!
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 6 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 πακέτο βούτυρο
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
Για το σιροπι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- Φλούδα λεμονιού,κανέλα
Εκτέλεση
- Βράζουμε το γάλα και ρίχνουμε τμηματικά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Όταν γίνει κρέμα πηχτή την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια και τη ζάχαρη.
- Τα προσθέτουμε στην κρέμα και την ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μερικά λεπτά χωρίς να την αφήσουμε να βράσει.
- Προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο.
- Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο,στρώνουμε τα 2/3 από τα φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί ενώ αλείφουμε κάθε φύλλο με βούτυρο.
- Βάζουμε μέσα την κρέμα και την σκεπάζουμε με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί.
- Στρώνουμε επάνω τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας παν τα κάθε φύλλο με βούτυρο.
- Περιχύνουμε το γαλακτομπούρεκο με το υπόλοιπο βούτυρο το χαράζουμε σε φαρδιές λωρίδες και το ραντίζουμε με δυο κουταλιές νερό.
- Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς επί 45 λεπτά περίπου.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε επί 10 λεπτά τη ζάχαρη,το νερό,ένα κομμάτι φλούδα λεμονιού και κανέλα.
- Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό στο γαλακτομπούρεκο όταν κρυώσει!