Γαλακτομπούρεκο



Μια συνταγή της κυρίας Eva Triantafillidou για ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ από τη σελίδα στο Facebook Ζουζουνιες


Γαλακτομπούρεκο

με αφράτη κρέμα και μυρωδάτο σιρόπι !!!

ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
6 αυγά
1 βανίλια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 πακέτο βούτυρο
1 πακέτο φύλλο κρούστας

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
Φλούδα λεμονιού,κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γάλα και ρίχνουμε τμηματικά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν γίνει κρέμα πηχτή την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Τα προσθέτουμε στην κρέμα και την ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μερικά λεπτά χωρίς να την αφήσουμε να βράσει.
Προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο.
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο,στρώνουμε τα 2/3 από τα φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί ενώ αλείφουμε κάθε φύλλο με βούτυρο.
Βάζουμε μέσα την κρέμα και την σκεπάζουμε με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί.
Στρώνουμε επάνω τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας παν τα κάθε φύλλο με βούτυρο.
Περιχύνουμε το γαλακτομπούρεκο με το υπόλοιπο βούτυρο το χαράζουμε σε φαρδιές λωρίδες και το ραντίζουμε με δυο κουταλιές νερό.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς επί 45 λεπτά περίπου.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε επί 10 λεπτά τη ζάχαρη,το νερό,ένα κομμάτι φλούδα λεμονιού και κανέλα.
Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό στο γαλακτομπούρεκο όταν κρυώσει!