Πάστες σοκολατίνες

ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ.ΠΑΣΤΕΣ.ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ !!!

Υλικά για το παντεσπάνι

250 γρ. αλεύρι φαρίνα απ,
125 γρ. λιωμένη μαργαρίνη,
400 γρ. ζάχαρη,
1,5 κ.γ. σόδα,
1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
2 αυγά,
1 βανίλια,
100 γρ. κουβερτούρα.
35 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε την κουβερτούρα λιωμένη με το βούτυρο σε Μπεν Μαρί.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί 28 cm στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 35 με 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Υλικά για τη μους σοκολάτας

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% 
2 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.)
150 γρ. κουβερτούρα (70%) τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια,
ξύσμα από ένα φρέσκο φυσικό λεμόνι.

Εκτέλεση

Μαλακώνουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα ποτήρι τσαγιού με νερό.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά.
Μόλις η κρέμα αρχίζει να φουσκώνει, την κατεβάζουμε και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα που την έχουμε σε μπολ βαθύ.
Ρίχνουμε την μαλακωμένες ζελατίνες στύβοντάς τες στο χέρι, στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε και το ξύσμα.
Αφήνουμε την μους να κρυώσει λίγο και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Υλικά για το γλάσο επικάλυψης

250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες,
230 γρ. κουβερτούρα,
1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα και το λάδι και ανακατεύουμε.

Συναρμολόγηση

Κόβουμε το παντεσπάνι σοκολάτας στην μέση.
Προσπαθούμε να κόψουμε κομμάτια τρίγωνα με προσοχή.
Οπότε παίρνουμε ένα κομμάτι τρίγωνο το τοποθετούμε στην πιατέλα, τοποθετούμε μους. απάνω του άλλο τρίγωνο κομμάτι και τέλος ρίχνουμε γλάσο απάνω και γύρω ισιώνοντάς το με μαχαίρι ή σπάτουλα.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou