
ΤΑΡΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ ΤΑΡΤΑΣ:
200 γρ. μαλακό βούτυρο
140 γρ. ζάχαρη,
2 βανίλιες,
2 αυγα,
300 γρ. αλευρι (εδω το ρυθμιζουμε εμεις)
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:
800 γρ. γαλα φρεσκο (3 ποτηρια)
3 γεμάτες κ.σ. καστερ παουντερ ή κορν φλαουρ,
1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι
5 κ.σ. ζαχαρη,
50 γρ. βουτυρο σε κομματακια,
1 βανιλια
ΦΡΟΥΤΑ:
Διαφορα
ΣΙΡΟΠΙ ΓΥΑΛΙΣΜΑΤΟΣ:
30 γρ. ζαχαρη,
100 ml νερο,
1/2 λεμονι βρασιμο ολα για 15 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ ΤΑΡΤΑΣ:::
Βαζουμε στο μπολ τα αυγα με τη ζαχαρη και τα ανακατευουμε με το συρμα για 2 λεπτα.
Ριχνουμε τις βανιλιες και το βουτυρο και τα ανακατευουμε.
Τελος ριχνουμε σιγα - σιγα αλευρι και αρχίζουμε να ζυμωνουμε.
Θελουμε αφρατη ζυμη, μαλακη που να μην κολλαει.
Βαζουμε λαδόκολλα στο τσερκι (26Νο) ή σε ταρτιερα και βαζουμε τη ζυμη μεσα.
Την παταμε καλα και στη συνεχεια την τρυπαμε παντου με ενα πηρουνι.
Την ψηνουμε στους 180 βαθμους, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει.
Εμενα μου πηρα 25 λεπτα!
Τη βγαζουμε και την αφηνουμε να κρυωσει.
ΚΡΕΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:::
Βαζουμε λιγο γαλα σε ενα μπολ.
Ριχνουμε το καστερ πάουντερ ή κορν φλάουρ και το αλευρι και τα ανακατευουμε.
Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με τη ζαχαρη να ζεσταθει.
ΣΙΡΟΠΙ ΓΥΑΛΙΣΜΑΤΟΣ:
30 γρ. ζαχαρη,
100 ml νερο,
1/2 λεμονι βρασιμο ολα για 15 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ ΤΑΡΤΑΣ:::
Βαζουμε στο μπολ τα αυγα με τη ζαχαρη και τα ανακατευουμε με το συρμα για 2 λεπτα.
Ριχνουμε τις βανιλιες και το βουτυρο και τα ανακατευουμε.
Τελος ριχνουμε σιγα - σιγα αλευρι και αρχίζουμε να ζυμωνουμε.
Θελουμε αφρατη ζυμη, μαλακη που να μην κολλαει.
Βαζουμε λαδόκολλα στο τσερκι (26Νο) ή σε ταρτιερα και βαζουμε τη ζυμη μεσα.
Την παταμε καλα και στη συνεχεια την τρυπαμε παντου με ενα πηρουνι.
Την ψηνουμε στους 180 βαθμους, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει.
Εμενα μου πηρα 25 λεπτα!
Τη βγαζουμε και την αφηνουμε να κρυωσει.
ΚΡΕΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:::
Βαζουμε λιγο γαλα σε ενα μπολ.
Ριχνουμε το καστερ πάουντερ ή κορν φλάουρ και το αλευρι και τα ανακατευουμε.
Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με τη ζαχαρη να ζεσταθει.
Ριχνουμε το μείγμα, ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε τη βανιλια και το βουτυρο.
Την αφηνουμε για 5 λεπτα ανακατεύοντάς την και στη συνεχεια τη ριχνουμε πανω στην ταρτα.
Την αφηνουμε για 5 λεπτα ανακατεύοντάς την και στη συνεχεια τη ριχνουμε πανω στην ταρτα.
Αφηνουμε να κρυωσει.
Κοβουμε φρουτα και τα βαζουμε από πάνω.
Τελος αφου εχει κρυωσει το καλα δεμενο σιροπι, με ενα πινελο περναμε ολη την επιφανεια της ταρτας.
Κοβουμε φρουτα και τα βαζουμε από πάνω.
Τελος αφου εχει κρυωσει το καλα δεμενο σιροπι, με ενα πινελο περναμε ολη την επιφανεια της ταρτας.