Κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκαλιού και με γλάσο λευκής σοκολάτας πορτοκάλι




Μια συνταγή της κυρίας Εleni Lyri Tsolakoudι για ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ από τη σελίδα στο Facebook η πολίτικη κουζίνα τις Σπυριδούλας


Κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκαλιού και με γλάσο λευκής σοκολάτας πορτοκάλι

Φτιάχνουμε το κλασικό κέικ που αναγράφετε η συνταγή πάνω στην κόκκινη φαρίν απ αντικαταστούμε το γάλα με χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από τρία πορτοκάλια στο χοντρό του τρίφτη.

Σιρόπι:
Σε μπρικάκι ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού τρις κ.σ. ζάχαρη μια κ.γλ. βούτυρο τα βράζουμε 5-7 λεπτά και το περιχύνουμε στο ζεστό κέικ

Γλάσο:
Σοκολάτα λευκή 125 γρ.
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού στο ψιλό τρίφτη
Ένα φλ.του καφέ χυμό πορτοκάλι.

Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την σοκολάτα ενσωματώνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το ξυσμα περιχύνουμε το κέικ μας, Τέλειο.!!