Σπιτικό ψωμί



ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ


Ε τι ...μόνο λαγάνες αύριο ;;Εγώ έφτιαξα και κάτι διαφορετικό για το τραπέζι μας !!! Αφράτο τραγανό γευστικό εξαιρετικό ψωμάκι !!

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλο αλευρι για ψωμι-πιτες,
2 φακελακια ξερη μαγια,
2 κουταλακια του γλυκου αλατι,
2 κουταλακια του γλυκου ζαχαρη,
και περιπου 3 ποτηρια νερου ζεστο φυσικα αυτο το βλεπουμε οταν ζυμωνουμε,
200 ml.σπορελαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετουμε το αλευρι στην λεκανη!
Ανοιγουμε λακουβιτσα και ριχνουμε τις μαγιες,την ζαχαρη,το αλατι πανω διπλα στο αλευρι και το νερο σιγα σιγα και ζυμωνουμε θελουμε αφρατη ζυμη οποτε το νερο σιγα σιγα οσο παρει!
Σκεπαζουμε την ζυμη για.2 ωρες!
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον λαδωμενο παγκο μας και την ζυμωνουμε ελαφρως και την κοβουμε σε 3 κομματια!
Αυτα τα κομματια τα.φτιαχνουμε μπαλιτσες τις οποιες τις σκεπαζουμε για.30 λεπτα!
Στην συνεχεια τις ανοιγουμε σε 3 φυλλαρακια μεσαια!
Τα λαδωνουμε καλα!
Κανουμε το ενα φυλλο φακελο μικρο λαδωνοντας το και το τοποθετουμε πανω στο ενα φυλλο το οποιο το κλεινουμε φακελο και τελος τα τοποθετουμε πανω στο τριτο φυλλο το οποιο και αυτο το κλεινουμε λαδωνοντας σε φακελο!
Το γυρναμε αναποδα και το τοποθετουμε στην λαδοκολλα!
Το παταμε με λαδωμενα χερια να δωσουμε το σχημα!
Το αφηνουμε.20 λεπτα!
Τελος το κοβουμε με το μαχαιρι αλοιφουμε με.γαλα αμυγδαλου ριχνουμε σουσαμακι και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεχρι να κοκκινησει καλα!
Οταν το βγαζουμε οπως ειναι καυτο το παιρναμε με ενα πινελο βουτηγμενο σε λαδι!