Γαλατόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση για ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Γαλατόπιτα

Η Γαλόπιττα της Μαιρης!!! με άρωμα Πορτοκαλένιο!!!!
αφράτη βουτυρογαλακτένια γεύση στον ουρανίσκο ....Μμμμμμ .....όνειρο !!!

Υλικά και εκτέλεση:
1 λιτρο γαλα φρέσκο πληρες ,
1 ποτήρι γάλα Νουνού εβαπορέ αραιωμένο, μισό γαλα μισό νερό,
1 μικρή κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα να γινουν χλιαρά.
Προσθέτω σιγά σιγά 2 κούπες μικρές σιμιγδαλι ψιλό και ανακατευω με τον δαρτη των αυγών να μην σβολιασει σε μέτρα φωτιά.
Οταν πήξει αποσύρω σταδιακά απο την φωτια και ρίχνω 1 βανίλια,,το ξυσμα ενος πορτοκαλιού,2 κ.σ βούτυρο αγελαδινο,2 κ.σ μαργαρίνη,1 ,1/2 κούπες μικρές ζαχαρη.
Σε μπασίνα( μπολ μεταλλικό) χτυπώ 5 αυγα μαζί εως οτου αφρατέψουν και τα προσθετω στο μείγμα της γαλατένιας κρέμας.
Εκτος φωτιάς, ενσωματώνω με απαλες κινήσεις απο τα εξω προς τα μεσα .
Αδειαζω σε 32 άρι αντικολλητικό και βουτυρωμένο ελαφρύ ταψακι και ψηνω στους 160 βαθ. εως οτου ροδίσει στην επιφάνεια και αρχίσει ελαφρώς να ξεκολλάει στα πλάγια για τρία τεταρτα περίπου της ωρας.
Αφήνω να κρυωσει λίγο και κόβω σε πλάγια κομμάτια !!!!