
Μια συνταγή της κυρίας Εφη Καρεκλά για ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΤΟΥΡΤΑ από τη σελίδα στο Facebook Οι λιχουδιές της Έφης
4 αυγά
130 αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν
10 γρ. Κακάο.
Υλικά για το παντεσπάνι:
190 γρ. Ζάχαρη4 αυγά
130 αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν
10 γρ. Κακάο.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικον και το κακάο και ανακατεύουμε σπάλα με μια μαρίζ.
Αδειάζουμε σε 22αρι τσέρκι και ψήνουμε για 20 ´ στους 170ο.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Κόβουμε σε δύο η τρείς δίσκους.
100 γρ. Ζάχαρη
80 γρ. Μαύρο ρούμι.
500 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μέλι
Υλικά για το σιρόπι
100 γρ. Νερό100 γρ. Ζάχαρη
80 γρ. Μαύρο ρούμι.
Υλικά για την κρέμα γκανάζ
500 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα500 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μέλι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πολύ καλά τη κρέμα το μέλι και τη ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα.Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 - 2 ώρες.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε ένα τσέρκι και το σιροπιάζουμε.Ρίχνουμε τη μισή Γκανάζ.
Βάζουμε το επόμενο παντεσπάνι και ρίχνουμε την υπόλοιπη Γκανάζ.
Αν θέλουμε κρατάμε λίγη για γαρνίρισμα.
Αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 ώρες πριν να ξεφορμάρουμε.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει.