Μπαμπαδάκια



Μια συνταγή των Zoe Zizi - xenia frapa για ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook Οι Προκομμένες/οι - Συνταγές


Μπαμπαδάκια

Υλικά
25 γρ. μαγιά νωπή (1κυβο)
60 ml νερό χλιαρό
60 ml γάλα φρέσκο
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
(εγώ έβαλα και 1 φακελάκι βανιλίνη)

Σιρόπι:
1/2 κιλό ζάχαρη
360 ml νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι

Γαρνίρισμα:
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 βανιλίνη
3 - 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Κερασάκια
Τριμμένα φιστίκια Αιγίνης

Διαλύω την μαγιά στο χλιαρό νερό και το βάζω σε μπολ.
Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω.
Σκεπάζω και αφήνω 1/2 ώρα. 
Μοιράζω το μείγμα σε φορμάκια και ψήνω στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 25 λεπτά. 
Αφήνω να κρυώσουν και τα τρυπάω με οδοντογλυφίδα .

Σιρόπι:
Βράζω για 4 - 5 λεπτάκια τη ζάχαρη με το νερό και προσθέτω τη βανίλια και το κονιάκ.

Σιροπιάζω τα μπαμπαδάκια με καυτό σιρόπι και αφήνω να κρυώσουν.
Μέχρι να κρυώσουν χτυπάω την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ και προσθέτω την βανίλια και την ζάχαρη άχνη.
Κόβω τα μπαμπαδάκια και με κορνέ βάζω σαντιγί.
Στολίζω με κερασάκι και τριμμένο φιστίκι.