
ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Απλό, εύκολο, οικονομικό και προπαντός πεντανόστιμο.
*Εννοείται οποίος θέλει όταν κρυώσει τελείως το πασπαλίσει με ζάχαρη ή γλάσο σοκολάτας.
Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
- 1 1/2 κ.γ baking powder
- 1/4 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
- 1/4 κούπας καρύδια ψικολομμένα
- 1/2 κούπας ηλιέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3/4 κούπας γιαούρτι
- 1 κ.σ γάλα
- 2 βανίλιες
- 2 αυγά + 1 κρόκο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς, και ψήνουμε στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, την σόδα, το αλάτι, τα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τον κρόκο, την ζάχαρη, το ηλιέλαιο το γιαούρτι, το γάλα και τις βανίλιες.
- Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε. Δεν ανακατεύουμε πολύ.
- Βουτυρώνουμε και ρίχνουμε αλεύρι σε μια μακρόστενη φόρμα. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
- Αφήνουμε να σταθεί στην φόρμα για 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.