
Υλικά
- 4-5 αυγά
- 2 και μισό φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλυτζανι τσαγιου γιαουρτι ( στραγγιστο αγελαδος)
- ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
- 1 βανιλετα (ενα φακελακι )
- 1 πακετο αλευρι φλαουρ 500γρ
- 1 πακετο βούτυρο εγω εβαλα λουρπακ 250 γρ
- προαιρετικα 1/2 φλυτζ καφε κονιακ
Εκτέλεση
- Χτυπαω πολυ καλα αυγα και ζαχαρη να γινει μια αφρατη λεια κρεμα.
- Ριχνω το βούτυρο και συνεχιζω το χτυπημα.
- Μετα τη βανιλετα, το ξυσμα πορτοκαλιου και αν θελετε και λιγο κονιακ μισο φλυτζανακι του καφε.
- Ριχνω και το γιαουρτι και ελαττώνω την ταχύτητα του μιξερ.
- Τελος ρίχνω το αλευρι, δυο στροφες και τελος το μιξερ, και με το χερι μου ανακατευω καλα και το ριχνω σε βουτυρωμένη φορμα.
- Ψηνω περιπου μια ωρα σε προθερμασμενο φουρνο στους 170.
Δημιουργός συνταγής: Anastasia Kyr