Αφράτο κέικ



ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ


Υλικά

  • 4-5 αυγά
  • 2 και μισό φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλυτζανι τσαγιου γιαουρτι ( στραγγιστο αγελαδος)
  • ξυσμα απο ενα πορτοκαλι 
  • 1 βανιλετα (ενα φακελακι )
  • 1 πακετο αλευρι φλαουρ 500γρ
  • 1 πακετο βούτυρο εγω εβαλα λουρπακ 250 γρ
  • προαιρετικα 1/2 φλυτζ καφε κονιακ


Εκτέλεση

  1. Χτυπαω πολυ καλα αυγα και ζαχαρη να γινει μια αφρατη λεια κρεμα.
  2. Ριχνω το βούτυρο και συνεχιζω το χτυπημα.
  3. Μετα τη βανιλετα, το ξυσμα πορτοκαλιου και αν θελετε και λιγο κονιακ μισο φλυτζανακι του καφε.
  4. Ριχνω και το γιαουρτι και ελαττώνω την ταχύτητα του μιξερ.
  5. Τελος ρίχνω το αλευρι, δυο στροφες και τελος το μιξερ, και με το χερι μου ανακατευω καλα και το ριχνω σε βουτυρωμένη φορμα.
  6. Ψηνω περιπου μια ωρα σε προθερμασμενο φουρνο στους 170.


Δημιουργός συνταγής: Anastasia Kyr

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!