Καρδιές αμυγδάλου



Μια συνταγή της κυρίας Anastasia Kyr για ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καρδιές αμυγδάλου

Τη συνταγή αυτή την έχω βρει εδώ και πολλά χρόνια από βιβλιαράκι του ''νέο βιτάμ'' και την έχω κρατήσει γιατί είναι τελεία μπισκοτάκια

250 γρ νέο βιτάμ
120 γρ άχνη ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
120 γρ αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
350 γραμ για όλες τις χρήσεις αλευρι (εγώ βάζω φαρίνα)
ολόκληρα αμύγδαλα για γαρνιτούρα
σοκολάτα κουβερτούρα

Χτυπαμε σε μπωλ το βιταμ με τη ζαχαρη και τους κροκους ωσπου να ασπρισει το μειγμα.
Προσθετετε την αμυγδαλοψυχα και το αλευρι ωσπου να εχετε μια ζυμη λεια και ομοιογενη.
Μαζευετε τη ζυμη σε μπαλα, τη τυλιγετε με μεβρανη και τη βαζετε στο ψυγειο για μιση ωρα περιπου.
Ανοιγετε τη ζυμη σε φυλλο 0,5 εκ (εγω δε το μετραω με το ματι το βλεπω) και την κοβετε με κουπ πατ σε σχημα καρδιας και μπηγετε στη καθε καρδουλα απο μισο αμυγδαλο.
εγω στη λαμαρινα βαζω λαδοκολα για να ξεκολανε αμεσως.
Ψηνετε 15 με 20 λεπτα σε φουρνο προθερμασμενο, στους 200 βαθμους.
Εγω παντα ψηνω στους 170 βαθμους, απλα αναφερω τι γραφει η συνταγη.
Όταν κρυωσουν οι καρδουλες τις βουτατε σε κουβερτουρα.