Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Elena Psillia για ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Έγινε φανταστική, πολύ νόστιμη και είναι και πολύ εύκολη!

Υλικά:
1 lt γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
Φλουδα και ξυσμα απο 1 μέτριο λεμόνι
2 αυγά
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
Άχνη ζάχαρη, κανέλα για σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τη 1/2 κούπα ζάχαρη και ανακατεύουμε. 
Αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη φλούδα.
Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το σιμιγδάλι. 
Ανακατευουμε και μολις αρχίσει να πήζει αποσύρουμε από την φωτιά. 
Προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς το μιγμα των αυγων και ανακατευουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικα. 
Βουτυρώνουμε ενα ταψάκι 30εκ και αδειάζουμε το μιγμα. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.