
ΚΑΛΤΣΟΝΕ
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
- 1 μαγιά
- 600 γρ χλιαρό γάλα
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 3 κουταλιές τής σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
Για την γέμιση:
- Ζαμπόν,
- τυρί,
- σάλτσα τομάτας
Για την σάλτσα:
- ντομάτα,
- λάδι,
- αλάτι,
- πιπέρι,
- ρίγανη
(ίσα ίσα να σοταριστούν λίγο σε ένα τηγανάκι)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.
- Ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού γεμίζουμε και κλείνουμε σαν φακελάκι με το κλείσιμο προς τα κάτω.
- Τοποθετούμε σε λαδωμένα ταψιά και τα αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν ακόμα λίγο.
- Αλείφουμε με αυγό και γάλα και ψήνουμε στον αέρα για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.


Δημιουργός συνταγής: Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.
