Καλτσόνε

ΚΑΛΤΣΟΝΕ

ΚΑΛΤΣΟΝΕ 


Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
  • 1 μαγιά
  • 600 γρ χλιαρό γάλα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 3 κουταλιές τής σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

Για την γέμιση:
  • Ζαμπόν, 
  • τυρί, 
  • σάλτσα τομάτας

Για την σάλτσα: 
  • ντομάτα, 
  • λάδι, 
  • αλάτι, 
  • πιπέρι, 
  • ρίγανη 
(ίσα ίσα να σοταριστούν λίγο σε ένα τηγανάκι)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
  2. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.
  3. Ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού γεμίζουμε και κλείνουμε σαν φακελάκι με το κλείσιμο προς τα κάτω.
  4. Τοποθετούμε σε λαδωμένα ταψιά και τα αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν ακόμα λίγο.
  5. Αλείφουμε με αυγό και γάλα  και ψήνουμε στον αέρα για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΚΑΛΤΣΟΝΕΚΑΛΤΣΟΝΕ


 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!