Μια συνταγή της κυρίας Εφης Καρεκλά για ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΥΙ, ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΚΑΝΑΖ από τη σελίδα στο Facebook Οι λιχουδιές της Εφης
70 γρ. Φιστίκι Αιγίνης
50 γρ. Άχνη
70 κουβερτούρα
50 κρέμα γάλακτος
10 γρ. Κορν φλάουρ
60 γρ. Ασπράδι
500 γρ. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
400 κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή.
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
50 γρ. Κουαντρο.
Αφήνω να παγώσει καλά
Υλικά για τη βάση
60 γρ. Λευκό αμύγδαλο70 γρ. Φιστίκι Αιγίνης
50 γρ. Άχνη
70 κουβερτούρα
50 κρέμα γάλακτος
10 γρ. Κορν φλάουρ
60 γρ. Ασπράδι
Εκτέλεση
Χτυπάω στο μπλέντερ το αμύγδαλο, το φιστίκι και την άχνη. Προσθέτω το κορν φλάουρ. Ρίχνω το ασπράδι χωρίς να το χτυπήσω και ανακατεύω. Λιώνω τη σοκολάτα μαζί με τη κρέμα και αδειάζω στο πρώτο μείγμα. Αδειάζω σε 2 τσέρκια 20αρια και ψήνω στους 170´ για 10-12´.Υλικά για τη μους
250 γρ. Γάλα πολύ ζεστό500 γρ. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
400 κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή.
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
50 γρ. Κουαντρο.
Εκτέλεση
Ζεσταίνω το γάλα σε σημείο βρασμού και το αδειάζω στη σοκολάτα. Ανακατεύω πολύ καλά και προσθέτω το ξύσμα και το Κουαντρό. Αδειάζω σε ταψάκι και σκεπάζω με μεμβράνη να εφάπτεται στη μους.Αφήνω να παγώσει καλά
Υλικά για την κρέμα γκανάζ
500 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα500 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μέλι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πολύ καλά τη κρέμα το μέλι και τη ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθει. Αφηνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματιου για 1-2 ωρες.
Συναρμολόγηση
Σε ένα τσέρκι βάζω το μπισκουί και προσθέτω τη μισή μους.
Συνεχίζω με το επόμενο μπισκουι και την υπόλοιπη μους.
Αφήνω να παγώσουν πολύ καλά για 4-5 ώρες και ρίχνω τη Γκανάζ και στολίζω τη τούρτα μου!
