
Εύκολα και πεντανόστιμα τηγανόψωμα για όλες τις ώρες!
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 1/2 κουτ. γλ. αλάτι ψιλό
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κόβω μπαλάκια ζύμης με λαδωμένα χέρια και γεμίζω με τυράκι τριμμένο,ή ελιές.
Κλείνω σε πουγκάκι τα πατάω να πλατύνουν και τα τηγανίζω.
Γίνονται αφράτα και δε ρουφάνε πολύ λάδι.
Υλικά
2 1/2 κούπες περίπου χλιαρό νερό1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 1/2 κουτ. γλ. αλάτι ψιλό
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί,βάζω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ,τη λαδώνω καλά κι από πάνω,τη σκεπάζω και την αφήνω να φουσκώσει.Κόβω μπαλάκια ζύμης με λαδωμένα χέρια και γεμίζω με τυράκι τριμμένο,ή ελιές.
Κλείνω σε πουγκάκι τα πατάω να πλατύνουν και τα τηγανίζω.
Γίνονται αφράτα και δε ρουφάνε πολύ λάδι.
Δημιουργός συνταγής: Οι Λιχουδιές της Σόφης