Τυροπιτάκια κουρού



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τυροπιτάκια κουρού

Είναι τραγάνα και πολύ αφράτα!! 

Υλικά για 30 Μεγάλα τεμ.
2 αυγά
1 πλάκα βούτυρο 200 γραμμάρια
1/2 κούπα γάλα
1 φακελάκι μάγια
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
3,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. τυρί φέτα

Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά.
Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το αλεύρι όσο πάρει (εγώ έβαλα 3,5 κούπες του νεσκαφέ) και το αλάτι.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για 40 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Ανοίγουμε με το χέρι μια μικρή πίτα, βάζουμε τυρί, κλείνουμε και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού,
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, εγώ 20 λεπτά σε αντιστάσεις.


Φωτο της κυρίας Αννας Κασσανδρεια που δοκίμασε τη συνταγή


Φωτο της κυρίας Κατερινας Μαδικα που δοκίμασε τη συνταγή