Τυρόπιτα παραδοσιακή Ρούμελης



Μια συνταγή της κυρίας Φωτεινής Παρασκευοπούλου για ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΡΟΥΜΕΛΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τυρόπιτα παραδοσιακή Ρούμελης

Αυτή η τυρόπιτα είναι πολύ νόστιμη , χορταστική και με μια σαλάτα τέλειο γεύμα !!! \

Υλικά
Ταψί Νο40
7 αυγά
2 κούπες γάλα
Μισή κούπα μακαρονάκι (κοφτάκι)
3 κ.σ λάδι
500 γρ τυρί φέτα
Μισή κούπα διάφορα τυριά τριμμένα πχ γραβιέρα, κεφαλοτύρι κτλ ( εγώ σήμερα έβαλα τυρί κρέμα) προαιρετικά
Πιπέρι.
Φύλλα ζύμη
2 και 1/2 Κούπες αλεύρι ,
αλάτι,
λάδι,
ξυδι,
νερό.

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για το φύλλο .
Εγώ το κάνω από το βράδυ και το διατηρώ στο ψυγείο.
Ανοίγουμε 1 μεγάλο φύλλο για κάτω να πέφτει έξω από το ταψί και άλλα 3 στο μέγεθος του ταψιού
Σε κατσαρολάκι βράζουμε το μακαρονάκι για 8 λεπτά.
Το σουρώνουμε και του ρίχνουμε 1 κ.σ λάδι .
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα να διαλυθούν και ρίχνουμε το γάλα ανακατεύουμε καλά.
Από αυτό το μείγμα κρατάμε μισό φλυτζ.
Σπάμε τη φέτα με τα χέρια και τη ρίχνουμε στα αυγά, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Σε λαδωμένα ταψί βάζουμε το μεγάλο φύλλο λαδώνω, το δεύτερο φύλλο, ρίχνω το μείγμα και πάνω σκορπώ 2 κ.σ Βιτάμ σε μικρά κομματάκια.
Βάζω το τρίτο φύλλο, γυρίζω τα φύλλα προς τα μέσα λαδώνω και το τέταρτο φύλλο.
Ρίχνω στο φλιτζάνι που κράτησα με το μείγμα από αυγό, γάλα και ρίχνω 3 κ.σ λάδι.
Παίρνω μια οδοντογλυφίδα και τρυπώ σε πολλές μεριές την πίτα.
Απλώνω καλά πάνω το μείγμα και ψήνω στους 160-170 για 50 λεπτά αέρα και κάτω αντίσταση.