

ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Υλικά
- 300 γραμ σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κούπα άνηθο & κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
- 2 πατατες βρασμένες σε αλατισμένο νερό
- 150 γραμ φέτα
- 2 αυγα
- 1/2 κούπας φρυγανιά τριμμένη
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλατι πιπέρι
- αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες και τις σουρώνουμε να κρυώσουν για να τις περάσουμε από τον μύλο ή αν θέλουμε να τις πατήσουμε με ένα πιρούνι.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι, το πράσο, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι με δυο κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους και το αφήνουμε να κρυώσει και αυτό το μείγμα.
- Όταν είναι και ο πουρές πατάτας κρύος ενώνουμε με το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας αλάτι, πιπέρι, τη φέτα που την τρίβουμε με τα χέρια και την φρυγανιά και τα αφήνουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να μην αρπάξουν και ξεροψηθούν.
- Τα βγάζουμε σε χαρτί απορροφητικό για λιγάκι και μετά τα τσακίζουμε!
Δημιουργός συνταγής: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει
