Αρχική σελίδα Πατάτες Πατάτες ογκρατέν
Πατάτες ογκρατέν
Υλικά 5 - 6 πατάτες, κομμένες σε ροδέλες 1 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα 1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 γρ.) 1 αυγό κασέρι ή γκούντα, τριμμένο ή σε φέτες μπέικον, κομμένο σε κομματάκια (έβαλα ζαμπόν κοτόπουλο) αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε σε στρώσεις σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 28 εκ., βάζοντας ανάμεσα στις στρώσεις το τυρί με το μπέικον. Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το αυγό σε ένα σκεύος και περιχύνουμε τις πατάτες. Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.
Δημιουργός συνταγής:
Sofia Pavlou