Κέικ ζέβρα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΚΕΙΚ ΖΕΒΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κέικ ζέβρα

ΑΦΡΑΤΟ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΖΕΒΡΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
6 αυγα,
70. ml γαλα φρεσκο,
70ml σπορελαιο,
100 γραμμαρια αχνη ζαχαρη,
155 γραμμαρια αλευρι,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια,
30 γραμμαρια κακαο,
2 φλυντζανακια του καφε νερο!!!

Χτυπαμε τα 5 ασπραδια σε σφιχτη μαρεγκα και στο τελευταιο λεπτο ριχνουμε την αχνη λιγη λιγη!
Χτυπαμε τους 5 κροκους και το 1 αυγο 2 λεπτα!
Ριχνουμε το σπορελαιο σε 3 δοσεις!
Συνεχιζουμε ριχνουμε το γαλα σε 3 δοσεις!Συνεχιζουμε ριχνουμε 75 γραμμαρια αλευρι κοσκινισμενο με την βανιλια και το μπεικιν!
Σε ενα μπολ βαζουμε το κακαο και το νερο και το ανακατευουμε 2 λεπτα!
Ενσωματωνουμε την μαρεγκα σε δοσεις στο μιγμα κροκων απαλα!
Τελος ριχνουμε το υπολοιπο αλευρι!
Ριχνουμε λιγο μείγμα στο μιγμα κακαου και τα ανακατευουμε!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετουμε λαδοκολλα στο ταψι!
Βαζουμε 4 κουταλιες απο το ασπρο μιγμα στην μεση την μια πανω στην αλλη!
Συνεχιζουμε βαζουμε πανω 4 κουταλιες κακαο την μια πανω στην αλλη!
Η διαδικασια ολη ετσι εναλλαξ ωσπου να τελειωσει το μείγμα!
Στο τελος παιρνουμε ενα ξυλακι απο σουβλακι και δινουμε το σχεδιο πανω!
Δηλαδη κανουμε γραμμες απο την ακρη προς την μεση!Και το τοποθετουμε σε προθερμασμενο φουρνο μεσαια σχαρα αντιστασεις στους 180 βαθμους και το ψηνουμε για 50 λεπτα αναμμενο και αλλα 10 λεπτα σβησμενο!