Μπυρομεζές η κρασομεζές με χοιρινή τηγανιά



ΜΠΥΡΟΜΕΖΕΣ Ή ΚΡΑΣΟΜΕΖΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ


Μια πολυ ωραια ιδεα για μεζε!


Υλικά
Αν δεν χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα χρειαζόμαστε τα παρακάτω
Εγώ για αυτο το πυρέξ έβαλα για το ζυμάρι
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
λιγο ζάχαρη
λιγο αλάτι
αλευρι οσο παρει να γινει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χερια.
Αφήνουμε να φουσκώσει.

Υλικά
Ελαιόλαδο
χοιρινό σε μπουκιές
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι νερού κρασί
λιγα ντοματίνια η ντομάτες κομμένες
πιπεριές ότι χρώμα
κίτρινα τυριά κομμένα σε κομμάτια
Οδηγίες
Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το χοιρινό.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη (εγώ έβαλα και μείγμα για κρέας και πάπρικα) σβήνουμε με κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει τα πολλα ζουμιά.
Βάζουμε το κρέας σε ενα πυρέξ ρίχνουμε ντοματίνια η ντομάτες κομμένες σε κομμάτια πιπεριές κίτρινα τυριά κομμένα σε κομμάτια ( εγώ έβαλα και ενα κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη).
Σε αλευρωμενο παγκο ανοιγουμε το ζυμάρι μας πατώντας με τα χερια στο μέγεθος που ειναι το πυρέξ μας.

Το τόποθετουμε πάνω απ το κρέας και προσθετουμε λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να παρει χρώμα το ζυμάρι.
Το σερβίρουμε σπάζοντας το ζυμάρι μεσα στο κρέας ή αναποδογυριζουμε το πυρέξ.



Δημιουργός συνταγής: Eva Triantafilidou, συνταγή Βασίλης Καλλίδης

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!