Περνάμε τις πατάτες από το μύλο των λαχανικών αφού προηγουμένως τις έχουμε ξεφλουδίσει.
Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το βούτυρο, προσέχοντας να μη μας μαυρίσει.
Βάζουμε τον πουρέ της πατάτας σε μια λεκάνη, κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, την κεφαλογραβιέρα, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Δουλεύουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά για να σφίξει το μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Πλάθουμε τις κροκέτες σε στρογγυλά μπαλάκια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν.
Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!