ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά
- 1 σακουλάκι ή 1 ποτήρι του νερού Ρύζι μπασμάτι ή άγριο ή κίτρινο
-
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
-
1 πράσινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
-
1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
-
1 κουτάκι ψιλοκομμένα μανιτάρια ή τόνο Rio Mare, στραγγισμένο
-
3 - 4 κ.σ. λάδι
- 1 μικρό κουτάκι καλαμπόκι κονσέρβας, στραγγισμένο
-
χυμό λεμονιού
-
αλάτι (αν δεν βάλω κύβο) και πιπέρι
Εκτέλεση
-
Βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο νερό μαζί με λίγο αλάτι ή μόνο 1 κύβο, κατ' επιλογήν.
-
Αφού το σουρώσουμε το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα ψιλοκομμένα υλικά.
-
Προσθέτουμε το λάδι και το λεμόνι και ανακατεύομε.
-
Δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι ή λεμόνι και προσθέτουμε ανάλογα τα γούστα μας.