
Κότσι χοιρινό στη γάστρα έγινε λουκούμι σέ δυόμισι ώρες!
Υλικά (για 3 κομμάτια)
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.γ. μέλι
- 3 σκ. σκόρδο
- 2 πορτοκάλια το χυμό και φέτες
- χυμό μισό λεμονιού
- ελαιόλαδο
- δεντρολίβανο
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Μπήγουμε το σκόρδο στο κρέας και από πάνω πασαλείφουμε όλα τα υλικά ανακατεμένα να πάνε παντού.
- Τοποθετούμε στη γάστρα, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ με τη μαρινάδα στο ψυγείο.
- Το πρωί συμπληρώνουμε ένα μικρό φλιτζάνι νερό, ένα κρεμμύδι και μπέιμπι πατάτες που έχουν αλάτι και ρίγανη.
- Από πάνω βάζουμε λαδόκολλα για να κρατήσει τα υγρά και μετά κλείνουμε με καπάκι.\
- Ψήνουμε στους 200° με αέρα ή αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για δυόμισι ώρες.
- Κάπου - κάπου ανοίγουμε και αλείφουμε με τα ζουμιά του γυρίζοντας από την άλλη πλευρά για να μη ξεραθεί.
- Στο τέλος αφήνουμε με ανοιχτό καπάκι για να πάρει χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Αννούλα