Χοιρινό κότσι στη γάστρα

Κότσι χοιρινό στη γάστρα έγινε λουκούμι σέ δυόμισι ώρες!

Υλικά (για 3 κομμάτια)

  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.γ. μέλι
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 πορτοκάλια το χυμό και φέτες
  • χυμό μισό λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • δεντρολίβανο
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μπήγουμε το σκόρδο στο κρέας και από πάνω πασαλείφουμε όλα τα υλικά ανακατεμένα να πάνε παντού.
  2. Τοποθετούμε στη γάστρα, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ με τη μαρινάδα στο ψυγείο.
  3. Το πρωί συμπληρώνουμε ένα μικρό φλιτζάνι νερό, ένα κρεμμύδι και μπέιμπι πατάτες που έχουν αλάτι και ρίγανη.
  4. Από πάνω βάζουμε λαδόκολλα για να κρατήσει τα υγρά και μετά κλείνουμε με καπάκι.\
  5. Ψήνουμε στους 200° με αέρα ή αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για δυόμισι ώρες.
  6. Κάπου - κάπου ανοίγουμε και αλείφουμε με τα ζουμιά του γυρίζοντας από την άλλη πλευρά για να μη ξεραθεί. 
  7. Στο τέλος αφήνουμε με ανοιχτό καπάκι για να πάρει χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Αννούλα