Χοιρινό κότσι στη γάστρα



Μια συνταγή της κυρίας 'Αννας Αννούλα για ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χοιρινό κότσι στη γάστρα

Κότσι χοιρινό στη γάστρα έγινε λουκούμι σέ δυόμισι ώρες !!!!

Υλικά για 3 κομμάτια!
3 κσ μουστάρδα, 3 κγ μέλι, 3σκ σκόρδο, 2 πορτοκάλια🍊 το χυμό και φέτες, χυμό μισό λεμονιού, ελαιόλαδο , δεντρολίβανο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι .
Μπήγομαι το σκόρδο στο κρέας από πάνω πασαλείβουμε όλα τα υλικά ανακατεμένα να πάνε παντού, τοποθετούμε στη γάστρα σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ σέ μαρινάδα στο ψυγείο.
Το πρωί συμπληρώνουμε ένα μικρό φλιτζάνι νερό, ένα κρεμμύδι και μπέιμποι πατάτες που έχουν αλάτι και ρίγανη, από πάνω βάζουμε λαδόκολλα για να κρατήσει τα υγρά και μετά κλείνουμε με καπάκι , ψήνουμε 200° αέρα η αντίσταση κάτω σχάρα, δυόμισι ώρες, κάπου κάπου ανοίγουμε και αλείφουμε με τά ζουμία του γυρίζοντας από την άλλη πλευρά για να μη ξεραθεί. Στο τέλος αφήνουμε με ανοιχτό καπάκι για να πάρει χρώμα!!!!