Πεντανόστιμο κι εύκολο φαγητό!
600 γρ κιμά μοσχαρίσιο ελιά
Λίγες πατάτες για την βάση του ταψιού
1 Μεγάλο κρεμμύδι
1 Κουτ σούπας πελτέ
4 κουτ σούπας σπιτική σάλτσα
Τυρί γκούντα για το πασπάλισμα, αλάτι, πιπέρι,μαϊντανό
1 Κουτ της σούπας καλά γεμάτη βούτυρο
5 Κουτ σούπας καλά γεμάτες αλεύρι
Μισή κούπα σκληρό τυρί
Αλάτι, μοσχοκάρυδο
Εχουμε κόψει τα πράσα μας από πριν και ρίχνουμε και αυτά μέσα στον κιμά,βράζουμε μέχρι να γίνει σχεδόν το φαγητό δλδ να κρατάει λίγο.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε φέτες από πατάτες στην βάση του,ρίχνουμε πάνω τον κιμά με τα πράσα και στην συνέχεια την κρέμα μπεσαμελ που την έχουμε φτιάξει σε ένα κατσρολακι, πρώτα ρίχνουμε το βούτυρο μετά το γάλα.
Παίρνουμε μισή κούπα από το καυτό μας γάλα και διαλύουμε μέσα το αλεύρι μας,ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα,προσθέτουμε και την κούπα με το τυράκι μας το μοσχοκάρυδο,και πολύ λίγο αλάτι- αλάτι αφού πρώτα δοκιμάσουμε την κρέμα μπεσαμελ γιατί είναι το τυρί μέσα.
Τέλος ρίχνουμε την μπεσαμελ από πάνω στο πυρέξ πασπαλίζουμε με τυρί γκούντα και ψήνουμε στους 200 μέχρι να ψηθεί το φαγητό!


Υλικά
1 Κιλό πράσα600 γρ κιμά μοσχαρίσιο ελιά
Λίγες πατάτες για την βάση του ταψιού
1 Μεγάλο κρεμμύδι
1 Κουτ σούπας πελτέ
4 κουτ σούπας σπιτική σάλτσα
Τυρί γκούντα για το πασπάλισμα, αλάτι, πιπέρι,μαϊντανό
Για την κρέμα μπεσαμέλ
3 Κούπες φρέσκο γάλα1 Κουτ της σούπας καλά γεμάτη βούτυρο
5 Κουτ σούπας καλά γεμάτες αλεύρι
Μισή κούπα σκληρό τυρί
Αλάτι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα σκέτο τον κιμά στην κατσαρόλα να φύγουν όλα τα ζουμιά του,σβήνουμε με λίγο ξίδι για να σπάσουν οι μυρωδιές του,ρίχνουμε το λάδι, ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, την σάλτσα τον πελτέ,το αλάτι το πιπέρι,και λίγο νερό.Εχουμε κόψει τα πράσα μας από πριν και ρίχνουμε και αυτά μέσα στον κιμά,βράζουμε μέχρι να γίνει σχεδόν το φαγητό δλδ να κρατάει λίγο.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε φέτες από πατάτες στην βάση του,ρίχνουμε πάνω τον κιμά με τα πράσα και στην συνέχεια την κρέμα μπεσαμελ που την έχουμε φτιάξει σε ένα κατσρολακι, πρώτα ρίχνουμε το βούτυρο μετά το γάλα.
Παίρνουμε μισή κούπα από το καυτό μας γάλα και διαλύουμε μέσα το αλεύρι μας,ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα,προσθέτουμε και την κούπα με το τυράκι μας το μοσχοκάρυδο,και πολύ λίγο αλάτι- αλάτι αφού πρώτα δοκιμάσουμε την κρέμα μπεσαμελ γιατί είναι το τυρί μέσα.
Τέλος ρίχνουμε την μπεσαμελ από πάνω στο πυρέξ πασπαλίζουμε με τυρί γκούντα και ψήνουμε στους 200 μέχρι να ψηθεί το φαγητό!

Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou