αλεύρι όσο πάρει (ένα κιλό περίπου) για μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή, ή φαρίνα ή για όλες τις χρήσεις με ένα μπέικιν (ένα φακελάκι) μέσα στο αλεύρι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
Εκτέλεση
Λιώνω τη ζάχαρη στο χυμό πορτοκαλιού.
Μετά ρίχνω το αραβοσιτέλαιο, τα μυρωδικά και αρχίζω λίγο - λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο μέχρι να έχω μια ζύμη εύκολη στη χέρια μου, να μπορώ να πλάσω κουλουράκια. Δε θέλει πολύ ζύμωμα.
Τα πλάθω και μερικά τα φτιάχνω με κομματάκια σοκολάτας μέσα στη ζύμη, άλλα με επικάλυψη καστανής ζάχαρης και άλλα σκέτα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν.
Τη συνταγή μου την έχει πει η μαμά μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εγώ πρόσθεσα τη σοκολάτα και την καστανή ζάχαρη.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!