ΕΥΚΟΛΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Υλικά
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο (αραβοσιτέλαιο)
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
- αλεύρι όσο πάρει (ένα κιλό περίπου) για μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή, ή φαρίνα ή για όλες τις χρήσεις με ένα μπέικιν (ένα φακελάκι) μέσα στο αλεύρι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
Εκτέλεση
- Λιώνω τη ζάχαρη στο χυμό πορτοκαλιού.
- Μετά ρίχνω το αραβοσιτέλαιο, τα μυρωδικά και αρχίζω λίγο - λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο μέχρι να έχω μια ζύμη εύκολη στη χέρια μου, να μπορώ να πλάσω κουλουράκια. Δε θέλει πολύ ζύμωμα.
- Τα πλάθω και μερικά τα φτιάχνω με κομματάκια σοκολάτας μέσα στη ζύμη, άλλα με επικάλυψη καστανής ζάχαρης και άλλα σκέτα.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν.
- Τη συνταγή μου την έχει πει η μαμά μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εγώ πρόσθεσα τη σοκολάτα και την καστανή ζάχαρη.
Credits:
Anastasia Kyr