Πορτοκαλόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πορτοκαλόπιτα

Συγκλονιστική πορτοκαλόπιτα - αμυγδαλότουρτα με βελούδινη κρέμα.......ολόκληρα πορτοκάλια και πολυυυ αμύγδαλο!!!! Ζουμερή ,αρωματική και πολυ δροσερή!!!

ΥΛΙΚΑ για την πορτοκαλόπιτα
100 γρ.βούτυρο αγελαδινό
1 1/2 φλ του τσαγιού ζάχαρη
7 μεγάλα αβγά (χωρισμένα κρόκους- ασπράδια)
2 πορτοκάλια ολόκληρα βρασμένα και πολτοποιημένα
300 γρ.αμυγδαλόψιχα ωμή αλεσμένη σε πούδρα(χωρίς τη φλούδα)
4 κ.σ σιμιγδάλι χοντρό
1 και 1/2 κουταλάκι κ.γ μπεικιν παουντερ
μια πρέζα αλατι

Για τη κρέμα
6 φλ.γάλα πλήρες
5 κ.σ κορν φλαουρ
8 κ.σ ζάχαρη
2 βανιλιες
2 αβγά
2 κ.σ βούτυρο
1/12 κ.γ μπεικιν παουντερ

Για το σιρόπι
2 φλ.ζάχαρη
2 φλ. νερό
1κ.γ χυμό λεμονιού

Για τη σαντιγί
600 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκιναμε βραζοντας τα πορτοκαλια σε αρκετο νερακι για 15 λεπτα.
Χυνουμε το νερο και βαζουμε καθαρο και βραζουμε παλι για αλλα 10 λεπτα.
Με αυτον τον τροπο στην ουσια ξεπικριζουμε το πορτοκαλι.
Το κοβουμε κομματια αφαιρουμε τα κουκουτσια και αλεθουμε στο μουλτι.
Σε ενα αλλο κατσαρολακι βαζουμε τα υλικα για το σιροπι και βραζουμε για 3-4 λεπτα.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε να κρυωσει.

Ξεκιναμε το κεικ.
Χτυπαμε αρχικα τα ασπραδια μαρεγκα με μια πρεζα αλατι σε δυνατη ταχυτητα.
Τη βαζω σε ενα λεκανακι για αργοτερα.
Στον καδο χτυπω το βουτυρο με τη ζαχαρη μεχρι να απρισει και σιγα σιγα ενσωματωνω τους κροκους.
Χτυπαω μεχρι να αφρατεψει.
Παραλληλα βαζω ολα τα στερεα υλικα σε ενα μπολ και τα ανακατευω (αμυγδαλοψυχα σιμιγδαλι , μπεικιν).
Αφου εχει αφρατεψει το μειγμα των αβγων ριχνω την πουλπα του πορτοκαλιου χτυπαω 1-2 λεπτα και ριχνω και τα στερεα υλικα αναδευοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Τελος ενσωματωνω την μαρεγκα με απαλες κινησεις με μια μαριζ χειροκινητα!!!
Δε θελουμε να χασει τον ογκο.
Βουτυρωνω ενα ταψακι 30 εκ.και ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 50 λεπτα περιπου.
Βγαζω απο το φουρνο και το σιροπιαζω καυτο με το κρυο σιροπι.

Ετοιμαζω την κρεμα.
Βαζω το γαλα ,τη ζαχαρη και τις βανιλιες να καψουν (κραταω απο τα 6φλ γαλα το ενα για να διαλυσω το κορν φλαουερ σε ενα μπολ μαζι με τα αβγα)
Ριχνω λιγο καυτο γαλα στο μειγμα των αβγων (για να ζεσταθουν) και τα ριχνω στο καυτο γαλα,ανακατευοντας μεχρι να πηξει η κρεμα.
Στο τελος ριχνω το βουτυρο ανακατευω και τελος το μπεικιν παουντερ.
Θα δειτε την κρεμα να αφριζει!!Ο σκοπος μας ειναι αυτος!!!!
Ανακατευω διαλυωντας απαλα το μπεικιν στην επιφανεια της κρεμας και στη συνεχεια με κυκλικες κινησεις ενσωματωνω μεσα.
Η κρεμα με αυτο τον τροπο γινετε αφρατη!
Ριχνετε την κρεμα επανω στο γλυκο!
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σταθει.
Χτυπαμε κρεμα γαλακτος σε σαντιγί και στολιζουμε με φιλε αμυγδαλου και ξυσμα πορτοκαλιου!