Κεράσι γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Βάνας Ντελή για ΚΕΡΑΣΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κεράσι γλυκό του κουταλιού

Φτιάξτε το και απολαύστε το όλο τον χρόνο !!!

Υλικά
1 κιλό κεράσια
1 και κάτι ζάχαρη
1 βανίλια
Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κεράσια.
Στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια , με ειδικό εργαλείο (η όπως ξέρει η κάθε νοικοκυρά)
Εγω τα αφαίρεσα με καρφί απ την επάνω μεριά του κοτσανιού!
Κι ο λόγος? επειδή ήθελα να μείνουν όσο το δυνατόν ολόκληρα.
Κάνουμε αυτή την εργασία πάνω από μια λεκανίτσα γιατί θέλουμε το ζουμί τους!
Κατόπιν ζυγίζουμε μαζί με το ζουμί
Τοποθετούμε σ ενα μπολ βαθύ εναλλάξ με τη ζάχαρη.
Κανονίζουμε να σκεπαστούν με τη ζάχαρη!
Αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη όπως είναι, τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα ,ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και βάζουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ξαφρίζουμε καλά!
Βράζουμε περίπου ένα τέταρτο και σβήνουμε.
Τα αφήνουμε σκεπασμένα μέχρι την άλλη μέρα.
Βράζουμε ακόμη μια φορά μέχρι να δέσει το γλυκό!
Προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια.