ΠΙΤΣΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ
Η πιο Εύκολη Πίτσα της Τεμπέλας σε χρόνο Ρεκόρ!!Θα πάθετε πλάκα!!!!
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 300 γρ νερό
- 9 γρ ξηρή μαγιά
- 50 γρ βούτυρο
- 1 κτσ αλάτι
- 1 κτγ ζάχαρη
- 20 γρ ελαιόλαδο
Σάλτσα για πίτσα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 100 γρ χοιρινή ωμοπλάτη
- 300 γρ γκούντα
- 300 γρ μοτσαρέλα
- ταψί=35χ40
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε χλιαρό νερό.
- Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 50 γρ λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου(για να μην καψουμε την μαγιά).
- Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά.
- Συνεχίζουμε και ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί με το 1κτσ αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Η ζύμη θα έχει μορφή ελαστική και θα κολλάει.
- Ρίχνουμε 20 γρ ελαιόλαδο στην ζύμη και λαδώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας.
- Πιάνουμε την ζύμη με τα λαδωμένα χέρια και την βάζουμε σε ένα ταψί 35χ40 αφού πρώτα έχουμε βάλει μια λαδόκολλα.
- Ανοίγουμε σε όλες τις πλευρές του ταψιού το ζυμάρι με τα χέρια.
- Μόλις το έχουμε ανοίξει καλά προσθέτουμε την σάλτσα για πίτσα.
- Συνεχίζουμε βάζοντας τα κασέρια να καλυφθεί καλα όλη η επιφάνεια και με ένα πίλνερ κόβουμε την χοιρινή ωμοπλάτη σε λεπτές φέτες.
- Έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές και βάζουμε την πίτσα για ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 200 c και για ακόμη 5 λεπτά στην κάτω αντίσταση.
- Μόλις ψηθεί βγάζουμε την πίτσα και την αποσύρουμε από την λαδόκολλα.
- Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα με ένα μαχαίρι την κόβουμε σε κομμάτια(βγάζει περίπου 13 μεγάλα κομμάτια).
- Η πίτσα είναι έτοιμη υπέροχη,πεντανόστιμη σε ελάχιστο χρόνο σε σχέση με άλλες συνταγές για πίτσα.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί