Καβουρομακαρονάδα



Μια συνταγή της κυρίας Anastasia Kyr για ΚΑΒΟΥΡΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καβουρομακαρονάδα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έπλυνα πολύ καλά τα καβούρια με κρύο νερό και τα έβαλα σε κατσαρόλα να βράσουν περίπου 25 λεπτά.
Κράτησα τον ζωμό.
Σε τηγάνι βαθύ σοτάρισα δυο κρεμμύδια, τρεις σκελίδες σκόρδο, μετά έριξα φρέσκια ντομάτα τριμμένη, μαϊντανό και φρέσκο βασιλικό από τη γλάστρα.
Έριξα και δυο φλυτζάνια από το ζωμό των καβουριών, έφτιαξα τη σάλτσα και στο τέλος έβαλα τα καβούρια αφού τα άνοιξα στη μέση.
Σε κατσαρόλα έβρασα ένα πακέτο μακαρόνια νούμερο 6 και στο νερό έριξα δυο φλιτζάνια περίπου ζωμό από τα καβούρια.
Μόλις έβρασαν τα έριξα μέσα στη σάλτσα και έτοιμα!