Λαδοκουλουράκια με γιαούρτι



ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ 


Υλικά:

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • γιαούρτι 220 γρ πλήρες
  • 2 κουταλάκια μπέικιν
  • 4-4,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για άρωμα, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και ½ κουταλάκι κανέλα ή 2 βανιλέτες
  • Για το τύλιγμα, σουσάμι η κροκάδι αυγού με λίγο νερό η αν θέλετε με ζάχαρη καστανή η κρυσταλλική


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και το αυγό να λιώσει και μετά ρίχνουμε το λάδι.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα , τη σόδα και την κανέλα ή τις βανίλιες και ανακατεύουμε με το χέρι. 
  3. Βάζουμε το μπέικιν στο αλεύρι, το ανακατεύουμε και το ρίχνουμε σιγά - σιγά στο μείγμα.
  4. Ζυμώνουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά και αν θέλουμε την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί η ζύμη και μετά πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, (προθερμασμένος φούρνος), στη μεσαία σχάρα, για 15 με 20 λεπτά περίπου.


Δημιουργός συνταγής: Anastasia Kyr

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!