Για άρωμα, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και ½ κουταλάκι κανέλα ή 2 βανιλέτες
Για το τύλιγμα, σουσάμι η κροκάδι αυγού με λίγο νερό η αν θέλετε με ζάχαρη καστανή η κρυσταλλική
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και το αυγό να λιώσει και μετά ρίχνουμε το λάδι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα , τη σόδα και την κανέλα ή τις βανίλιες και ανακατεύουμε με το χέρι.
Βάζουμε το μπέικιν στο αλεύρι, το ανακατεύουμε και το ρίχνουμε σιγά - σιγά στο μείγμα.
Ζυμώνουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά και αν θέλουμε την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί η ζύμη και μετά πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, (προθερμασμένος φούρνος), στη μεσαία σχάρα, για 15 με 20 λεπτά περίπου.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!