
Υλικά:
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 αυγό
- γιαούρτι 220 γρ πλήρες
- 2 κουταλάκια μπέικιν
- 4-4,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Για άρωμα, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και ½ κουταλάκι κανέλα ή 2 βανιλέτες
- Για το τύλιγμα, σουσάμι η κροκάδι αυγού με λίγο νερό η αν θέλετε με ζάχαρη καστανή η κρυσταλλική
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και το αυγό να λιώσει και μετά ρίχνουμε το λάδι.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα , τη σόδα και την κανέλα ή τις βανίλιες και ανακατεύουμε με το χέρι.
- Βάζουμε το μπέικιν στο αλεύρι, το ανακατεύουμε και το ρίχνουμε σιγά - σιγά στο μείγμα.
- Ζυμώνουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά και αν θέλουμε την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί η ζύμη και μετά πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, (προθερμασμένος φούρνος), στη μεσαία σχάρα, για 15 με 20 λεπτά περίπου.
Δημιουργός συνταγής: Anastasia Kyr